Bekijk profielpagina

Prompt! komt. Heb je zin om je pen te scherpen? - Kiezelbrief #27

Revue
 
 
10 mei · Editie #27 · Bekijk online
Kiezel Communicatie
Deze nieuwsbrief is een beetje anders, want ik heb veel nieuws over Kiezel zelf. Dat is normaal niet hoor, nieuwe abonnees. Sla dit eerste stuk gerust over als je er geen zin in hebt - daaronder staat het gebruikelijke leesvoer: links naar mooie artikelen van Kiezel en anderen.
Prompt! komt
Kiezel komt met een nieuwe dienst, speciaal voor taalprofessionals: Prompt! Waarschijnlijk elke week een creatieve, speelse en inspirerende schrijfopdracht waar je in principe niet meer dan een kwartiertje, twintig minuten zoet mee bent, maar die je wel prikkelt en die je taalgevoel op scherp stelt. Het resultaat kun je vervolgens delen met andere deelnemers in een besloten omgeving.
Op dit moment ben ik nog bezig met de marktverkenning. Wil je me daarbij helpen, dan nodig ik je graag uit een kleine enquête in te vullen. Je kunt dan direct melden of je zelf interesse hebt in een proefabonnement.
Binnen een maand willen we van start. ‘We’ is in dit geval ondergetekende en Lizzie Kean, die mee in het avontuur stapt - er komt ook een Engelstalige versie, wat ik zonder haar niet zou kunnen. Op mijn blog over Prompt! lees je er nog wat meer over.
Nieuwe adviseur voor Kiezel
Ander, wat ouder nieuws (dat krijg je als je te weinig nieuwsbrieven maakt): Kiezel Communicatie heeft een nieuwe externe adviseur en sparring partner in de arm genomen. Met trots stel ik je voor aan Maria Neele. Snelle denker, communicatiewizard, ervaren rot. Welkom in het team, Maria!
Dacht je Maria al te kennen als de andere founding mother van Kiezel en mijn compañera? Helaas moet ik je meedelen dat ze wat betreft die laatste rol met pensioen is. We hebben met goede champagne, lekker eten, mooie woorden (uiteraard), een enkele traan en luide snik ‘afscheid’ genomen. Maar zoals uit de vorige alinea al blijkt: eens een Kiezel, altijd een Kiezel.
Kiezelboekje met Maria’s beste artikelen
Het afscheidscadeau dat ik Maria toen aanbood was een mooi boekje met haar gebundelde blogposts: De Kiezels van Maria. Een bewaarboekje waar je beter van gaat schrijven. Het is tegen kostprijs beschikbaar: 10 euro inclusief verzendkosten. Laat het me weten als je er eentje wilt.
Kiezel in Duitsland
De wolk van de keer hierboven is gemaakt in de Vulkaneifel. Voor de duur van de lockdown is daar het Kiezelkantoor. Prima internet, spectaculair uitzicht, stilte en alle ruimte om lange wandelingen te maken. Je kunt het slechter treffen.
Veel plezier verder met wat ik voor je verzameld heb aan lezenswaardigs!
Carola

Prompt komt... Lees mijn artikeltje hierover.
Prompt komt... Lees mijn artikeltje hierover.
Eigen werk
Echter vind ik deze 236 taalveranderingen niet oké
D66 wint én gaat onderuit | Kiezel Communicatie
Schrijven
Woordkennis
Vinden
Big Tech’s guide to talking about AI ethics | MIT Technology Review
Hoe hoger je klimt, hoe vaker je haar hoort: de taal van geen verantwoordelijkheid
Laat het stoppen: Spijker. Kop. en andere afkortingen van betweterige spreekwoorden
Weten
Een schitterend lexicon: DiaMaNT
Welke tarieven vraag je als tekstschrijver?
Lezen
Rouwwoordenboek - Verlieskunst
Hoe we ons in taal in een ander verplaatsen
Doen
Lingthusiasm
Alt-Text as Poetry
Cooper Hewitt Guidelines for Image Description
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Carola Janssen met Revue.
Kiezel Communicatie - Torenallee 36-12 - 5617 BD Eindhoven - 010-433 34 36